All for Joomla All for Webmasters
Previous Next

На 10.04.2023 г. БЛИЦ ЕООД, сключи Договор за финансиране № BG-RRP-3.004-0434-C01 „Технологична модернизация в предприятието”.

Договорът е по линия на НПВУ - процедура BG-RRP-3.004 „Технологична модернизация”, в рамките на инвестиция C3.I2. Програма за икономическа трансформация. Срокът на изпълнение на проекта е 12 месеца.

Главната цел на предложението за изпълнение на инвестиция, е повишаване на конкурентоспособността на БЛИЦ ЕООД , посредством закупуване на нови машини.

Проект № BG-RRP-3.004-0434-C01 „Технологична модернизация в предприятието” е на обща стойност 88 000.00 лв., без ДДС, от които 44 000.00 лв. са финансирани по линия на NextGenerationEU - инвестиция „Програма за икономическа трансформация“ (ПИТ), към компонент „Интелигентна индустрия“ на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и собствено участие на крайния получател – БЛИЦ ЕООД.

Начало на проекта: 10.04.2023 г.

Край на проекта: 10.04.2024 г.

Previous Next

Международната селскостопанска изложба „АГРА“, ще се проведе от 23-27.02.2022 г. в Международен панаир Пловдив 

Ще се радваме да ни посетите и да обсъдим с Вас предложения за технологично оборудване и всички възможни начини да направите своето малко предприятие.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

  

Previous Next

От 4 до 7 ноември 2020г. ще се проведе изложение "Светът на млякото" в Интер Експо Център гр. София.

Ще ни намерите в ЗАЛА 2, Щанд 2D5.

Запововядайте, да се запознаете с новите ни предложения за технологично оборудване и всички възможни начини да направите своето малко предприятие. Ще поговорим за решения за млекопроизводство и не само!

 ОЧАКВАМЕ ВИ! 

 

 

 


 

Previous Next

Международната селскостопанска изложба „АГРА“, ще се проведе от 19 до 23 февруари 2020г. в Международен панаир Пловдив 

Ще се радваме да ни посетите в палата 3 щанд А1 да обсъдим с Вас предложения за технологично оборудване и всички възможни начини да направите своето малко предприятие.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

  

Previous Next

Ресурс от 1 млн. лева за 2019 г. утвърди УС на ДФ „Земеделие“ по схемата за държавна помощ „Инвестиции за закупуване или изграждане на обекти за преработка и/или обработка на сурово мляко”.

  Схемата за държавна помощ беше нотифицирана пред Европейската комисия в края на 2018 г. Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си на фермерските пазари и по този начин да увеличат доходите си. Кандидатите следва да са регистрирани съгласно Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

  Предстои да бъдат утвърдени указания по схемата, след което ще бъде отворен и прием за кандидатстване.

    10 януари 2019 г.                                                    ДФ „Земеделие“- РА

 

 


 

Previous Next

През 2009г. по поръчка на Института по Високопланинско Животновъдство и Земеделие гр. Троян, БЛИЦ разработи и реализира пилотен образец на. „МОБИЛНА МАНДРА“.

Това съоръжение е проектирано и изработено, така че да удовлетвори нуждите на фермерите които биха искали да преработват добитото мляко при отглеждане на стада в планинските райони

Проекта „МОБИЛНА МАНДРА“ е в основата на НАРЕДБА № 26 от 14 октомври 2010 г ЗА СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ДИРЕКТНИ ДОСТАВКИ НА МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА СУРОВИНИ И ХРАНИ ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД и оборудването включено в него напълно отговаря на европейските и национални нормативни документи.

Модела е собственост на ИПЖЗ Троян и спечели златен медал за иновации на изложението АГРА 2010 г. в Пловдив.