All for Joomla All for Webmasters

Модулни предприятия - Мечтата на фермера

Ние от БЛИЦ предлагаме цялостни решения за вашия бизнес


Създаването на едно предприятие е творчески процес и ние се стремим да го обхванем напълно: Нашата политика е да предлагаме цялостно завършен продукт - от идеята, през проекта до изграждане и пускане в експлоатация на обекта.
Модулното изграждане на предприятия е иновативен подход, който позволява, в сравнително кратки срокове - 2 до 4 месеца, производството да стартира. В същото време тези предприятия са много гъвкави по отношение на функционалите им възможности. По площ те се разпростират от 20 до 160 кв.м.
Като капацитет с тях може да се обхване широк диапазон - от 200 до 2000 литра мляко на ден за мандрите и до няколко десетки животни на ден за транжорните и кланичните пунктове. Относно произвежданите продукти, почти нямаме ограничения.
Опитът ни от внедряването им в България и извън граница в последните 7-8 години показа, че тези модулни мандри и транжорни са една нужна стъпка в развитието на фермата.
Модулното предприятие е комплексно творческо, решение, скрило в себе си много мисъл, добре направени анализи и премерена инвестиция, което решение ние можем да предложим.
Сега вече имаме опита от немалко работещи такива и постоянно подобряваме качеството и функционалността им.
Енергийните разходи при производството в тях са ниски, благодарение на ред технически разработки в оборудването, което произвеждаме.
Процесите в нашите мандри са с висока, но "разумна" степен на автоматизация.
Предприятията, които създаваме са в пълно съответствие на европейските стандарти и това ги прави едно добро решение и за предприемачи, които нямат собствени мляко или месодайни животни, но имат бизнес план , пазарна стратегия и възможност да инвестират в такива производства.
Във всички стъпки от идеята до пускането в експлоатация на едно предприятие, независимо модулно или не, има особености, за които ние ще подготвим нашите клиенти.

Единични модулни обекти

Когато капацитета и технологичния процес позволяват, можем да "поберем" цялото производство в един модул. Нашият основен модул, който сме разработили е с габаритни размери на конструкцията 3.40 / 12.08 метра. Това е едно цяло изделие и представлява една транспортна единица. Т.е. доставя се с един камион и се разтоварва наведнъж. В повечето случаи работим с този модул, като вътрешното разпределение е в зависимост от технологичния процес.
Той дава възможност да се преработва мляко от 500 до 800 литра на ден. В него е поместен и целия кланичен пункт за дребни преживни животни.
Като и в двата случая в модула са предвидени нужните хладилни складове.
Имаме и ред модели с по-малки от тези размери. Използваме ги когато капацитета е по-малък или когато трябва да се съобразим с даденостите на терена.
Също така намират приложение и за добавяне към вече поставени обекти с цел разширение или осигуряване на хладилни складове.

Модулни комплекси

Когато трябва да осигурим технологично място за процес с по-голям капацитет или технологично е необходима повече площ или височина / при кланичните пунктове за ЕРД, примерно / изграждаме нашите "модулни комплекси".
Това е комбинация от 2, 3, 4 или повече модула, с еднакви или различни размери, които могат да се подредят в различни конфигурации.
Модулният комплекс може да бъде проектиран и поставен наведнъж, но може и да се добавят модули на по-късен етап, когато е дошла необходимостта от разширение. Така е възможно инвестицията в цялото предприятие да стане поетапно.
Това обикновено е заложено още при проектирането на обекта и така надграждането не е свързано с никаква ремонтна дейност по работещата вече част.
Можем и да надграждаме, като поставяме модулите и един върху друг с цел да осигурим нужната височина за телфери, тръбни пътища, платформи.
Такива комплекси вече работят на различни места в страната.
Адрес
гр. Пловдив, България
бул. "Кукленско шосе" № 21
Телефон
0898 42 03 72
Ел. поща

blitz_ivanov@abv.bg